Anita Eidem - maleri - 16.november-16.desember 2017Anita Eidem viser sine malerier på VY i perioden 16.november til 18.desember. Anita er fra Levanger og har bland annet stillt ut på Galleri Fenka og Klokkarstu, Inderøy. Anita Eidem driver, sammen med 4 andre, malerverkstedet "Loftet", Levanger. Atelieet har siden oppstart i 2011 hatt flere salgsutstillinger.
Anita forteller om maleprosesen: "Det varierer hvordan et bilde males. Ofte bygges det opp med akryl som legges i tykke og mange lag med skrape og pensel. Eller med tynne, gjennomskinnelige strøk hvor kun fingre og hender ofte er eneste arbeidsverktøyet.

Jeg foretrekker mer og mer å jobbe med store lerret. Motivene er da ofte abstrakte med duse, avdempa, gjerne "skitne" farger. Motivene kan også være figurative med abstrakt innhold.

Det er unntaket at jeg har en bestemt formening om hvordan bildet skal bli før starten. Det blir stor sett til etter innfallsmetoden. Å skape skal jo være lystbetont. Innfallsmaling blir da en naturlig metode for å få ut trangen til å uttrykke meg."

Kommentarer

Populære innlegg